dinsdag 14 februari 2012

eten!!! zijn lievelingseten zalm

De lever het orgaan dat onder andere je huid, vacht en je ogen bewaakt, als dat door wat voor een reden een optater krijgt, kan er van alles gebeuren zoals tijdelijk blindheid, huidskleur kleurt gelig en de eet lust verdwijnt of smaak verandert. Misselijk worden van eten en dan er weer voor gaan. 
Zo wel bij mensen als bij dieren blijkt daar toch overeenkomsten in te zijn..
Boris at vorige week geen zalm en dat is bij hem geen goed teken. Zeker als die gekookt is. Dan is die echt ziek
De Gourmet blikjes zalmpate wist ik het wel van. De ene keer was hij er gek op en de andere keer moest hij het in eerste instantie niet, maar later wel.
Vanmorgen moest hij het blikje niet en ook niet de wiskas rund zakje van gisteravond. Omdat hij moet eten heb ik toen een ander wiskas bakje kip lever voor senior gegeven. Maar daar had hij vanmorgen wel van gegeten maar vanmiddag niet meer.
Gelukkig heeft hij nu haast zijn gekookte zalmmoot op, op een paar kruimels na. 
Zijn huid is nog wel gelig, en de antibiotica kuur duurt tot maandag. Borstelen vindt hij dan ook vreselijk. Zijn vacht is door dat lever probleem ( daardoor denk ik, hij heeft het al langer)is statisch en extra klit gevoelig sinds een paar maanden. Ben daarom de klitten er half uit aan het knippen. Zo nu moet ik hem nog een spuitje met lever gal thee geven die die organen helpt te schonen.


Annemarie 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten