maandag 14 april 2014

Katten hebben ook een leven, niet altijd keuze vrij. Blijkt maar weer.!

Let op! Wij hebben hard jullie hulp nodig! Een tijdje terug ontvingen wij een noodkreet over acht verwaarloosde katten in Best (Nabij Eindhoven).
Deze katten bevinden zich in een keuken/voorkamertje in een woning van een hoogbejaarde vrouw. Deze mevrouw wil voor niemand de deur open doen en hulp kan niet geboden worden.
Diegene die bij ons de melding deed van deze ernstige verwaarlozing, geeft aan inmiddels alle instanties afgebeld te hebben voor hulp.
Wij citeren: De Dierenpolitie, de Dierenbescherming, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de GGD Brabant Zuid-Oost en de Gemeente Best.
Alle instanties geven aan dat de mevrouw ervoor kiest om zo te leven en dat er daarom niets gedaan kan worden. Wij vinden deze reactie absurd, DE KATTEN KIEZEN ER IMMERS NIET VOOR! Vanaf buiten is al te zien hoe schrijnend de situatie is. De katten zijn niet heel mager en krijgen eten, daarom zou verplicht ingrijpen geen optie zijn wordt aangegeven. Maar de katten leven in een kleine ruimte, in hun eigen ontlasting! geen schoon plekje om te liggen. Niks.. En dan te bedenken dat er binnenkort vast weer kittens geboren worden in die ruimte aangezien de katten zeer waarschijnlijk niet geneutraliseerd zijn.
Wij hebben destijds al aangeven te willen helpen om deze katten een beter bestaan te geven. Maar als directe hulp niet mogelijk is, kunnen wij NIETS! De desbetreffende instanties kunnen deze dieren onder dwang hier weghalen. Wij kunnen dit NIET.
Er is nu een petitie gestart door diegene die dit ernstige probleem gesignaleerd heeft. Dit in de hoop om zo toch die instanties te mobiliseren. DIT KAN ZO NIET LANGER!!
Teken a.u.b. de petitie en deel dit bericht zoveel mogelijk. We hopen dan echt spoedig deze katten hier te kunnen bevrijden, of hopelijk een andere officiƫle instantie te mobiliseren dit te doen voor dat het te laat is!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten