dinsdag 7 december 2010

Het kleine vlooien theater

 Gezien we onlangs de super elektronische katteluik Petporte kregen, dachten Annemarie en Kees uit de problemen te zijn, maar helaas het heeft een manco. Katten die binnen moeten blijven kunnen alleen binnen blijven als je het luik op dierenarts stand zet. 
Dan moet je de andere katten die er wel uit mogen persoonlijk naar buiten begeleid. 
Aangezien Boris er niet uit mocht. Hij kwam van hier uit de buurt. Anders liep hij terug  naar het oude adres, bleef Annemarie die nacht beneden slapen op de bank om zo Poek uit te laten.
Poek werd dus die nacht handmatig uitgelaten en bij één van zijn binnen laten, want meneer Poek heeft er een handje van achter er normaal eruit  te gaan en voor er in en er uitgelaten te worden. . 
Ik geef toe, ik weet niet wat ik van dit klein wichtje moet vinden, maar dit vond Poek bij ons in de buurt en nam het mee naar onze voordeur.
 Annemarie dacht even dat het weer een egeltje was maar niets is minder waar. Het was deze broodmagere kitten die ene blikje gourmet en water  graag nuttigde. Vanaf die nacht had hij dankzij Poek een warm nestje en thuis.  
"een klein vlooien theatertje."  23 vlooien hebben ze uit zijn pels gehaald en met een dierenarts van dienst in  het weekend een afspraak gemaakt om te kijken of ze iets konden krijgen om zijn vlooien tegen te gaan. Hij bleek groot genoeg voor een pipet. Dus met ook voor ons voorzien van anti vlooien pipetten kwamen ze thuis. 
Zijn tijdelijk thuis was het overgebleven voetstuk van een kattenkrabpaal. Daar verbleef hij de eerste dagen. Broodmager kreeg hij zijn eten in porties toegediend die er als koek inging. 
De week er op gingen ze met hem, naar de dierenarts Bernard Heemskerken.  Voor een  algehele controle en een wormen kuur voor meneer. Wij volgde met troep in ons bek tegen wormen.
De vervangster van Heemskerken schatte hem 12 weken zeker.  Alleen onder de maat wat gewicht. Dus hij mocht alles eten wat hij luste. 
Zijn grootste hobby is eten. Hij is gek op alles wat wij katten en de mensen eten. 
Zelfs oliebollen van Brouwers lust die kleine als enige in de kattenfamilie Scharloo.. Als jij Kees het eet, eet ik het ook. Zet de braadpan op het vuur en hij is er. Nemen ze eten van uit de stad mee. Hij is er als de kippen bij. Borrelboutjes, haring, gebak het maakt niet uit, hij lust het! 
Mijn bak brokken is ook interessant. Daarom ook vaak door hem leeg gegeten. Grote of kleine brokken alles gaat er in. Hij heet hier de kleine Dar/kliko.  

Het kleine ding had het zo koud dat het in de donsdek van Annemarie warmte zocht. Elk katten huisje mandje werd bekeken, maar uiteindelijk slaapt hij voornamelijk onder Kees zijn bed in een daar gezet mandje. Maar als Kees thuis is ligt die ook vaak in het mandje onder de salontafel als het niet door zijn wilde spelletjes al helemaal onder de salontafel uit tegen de bank is geschoven.

Poek is zijn maat en leermeester. Als die thuis komt, komt ook uit zijn holletje om te spelen eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten